I 20 år har Nadina Cojocaru varit förälskad. Inte bara i sin make utan också i Toyotas hybridsystem. Och sedan någon månad har drömmen som började 1997 besannats. På hennes uppfart står en guldskimrande chokladbrun C-HR hybrid.

Det är otvetydigt. Nadina är överförtjust i sin sprillans nya hybridbil från Toyota.
– Jag upptäcker nya funktioner varje gång jag kör. Och jag blir så imponerad över tekniken.

Det hon älskar allra mest sker dock nattetid.
– I mitt jobb som akutveterinär åker jag ofta in till sjukhuset på natten. Jag älskar att tyst glida genom stan och känna att jag inte stör en enda granne.

Det är under kortare körsträckor som hybridbilen funkar att köra enbart på el.
– Djursjukhuset i Kumla ligger drygt ett par kilometer hemifrån. Jag ställer in bilens körfunktioner så att den enbart går på el. Det ger en magisk körkänsla.

Läs mer om elhybrid

Nadina är en fartfylld person med en glädje som smittar.
– Som veterinär jobbar jag efter min egen devis: Save some, loose some, relieve some pain and have fun all the way. Det är en trygg bas att utgå från i ett jobb med många nyanser. Ett förhållningssätt som gör att tankarna i jobbet går åt ett må-bra-håll. Även under de perioder då det är extra stressigt.

För hon tycker det är viktigt att tänka rätt när det gäller hälsa och miljö.
– För några år sedan bestämde jag mig för att sluta äta skräp och istället laga mat med högt näringsinnehåll. Jag slutade också helt med all koncentrerad sötma som socker och honung. Jag märker resultat – jag orkar så mycket mer numera.

Dessutom handlar hon eko och närproducerat så mycket som möjligt.– Jag vill bidra till att gårdarna i närheten ska kunna fortsätta producera bra näringsriktig mat som inte transporterats så långt. Det är viktigt att göra det man kan för att påverka klimatet.

Nadinas miljöfokus har funnits med länge.
– När Toyota uppfann hybridkraften 1997 blev jag imponerad. Jag tyckte det var så smart att ladda batteriet med kraften från bensinmotorn och bilens rullande däck.

Och även om tekniken i sin början hade lite skavanker hade Nadinas hybridkärlek fått fäste. Hon följde den på avstånd med en ständig längtan efter mer. Hon skrattar.
– Ja det är sant, som jag längtat efter att kunna köpa denna gröna bil.

Just nu: Inbyteskampanj vid köp av elhybrid

Hon vurmar för miljötänket i samhället i stort och tycker att vi har så otroligt många möjligheter i Sverige.
– Jag är så förtjust i sopor. Jag älskar att sopsortera. Tänk att matavfall blir bränsle, att material återanvänds och att endast en liten del av soporna bränns – det är fantastiskt.

Toyotas hybridteknik firar 20 år i år. Och det gör Nadina också. Tillsammans med maken och sin sportiga hybrid C-HR.
– I år har min man och jag varit gifta i 20 år. Samtidigt firar Toyota sitt hybridjubileum. Att få bli med en miljösmart Toyota C-HR för att fira är för oss det bästa tänkbara. Äntligen är jag en hybridägare, avslutar Nadina Cojocaru.

Vill du provköra en elhybrid? Här bokar du

En gång elhybrid - alltid elhybrid!

Läs om Mikael och hans erfarenheter av elhybrid här »

Läs mer
Måste man ladda en elhybrid? Svaret är - nej!

Läs om Daniel och hans erfarenheter av elhybrid här »

Läs mer